Als je een eigen magazijn hebt, kan het een idee zijn om stellingen te huren. Zeker als je een startende ondernemer bent, scheelt dit enorm in de kosten. Daarnaast is het ook super handig voor bedrijven die seizoensgebonden producten verkopen, bedrijven die snel groeien en snel krimpen. Je kunt door stellingen te huren snel schakelen. Heb je het druk en groeit je bedrijf? Dan huur je een aantal stellingen extra. Gaat het even iets minder? Dan breng je de stelling tijdelijk weer terug. Als je de stellingen echt zelf aanschaft, ben je veel minder flexibel. Naast deze enorme voordelen, zijn er uiteraard nog meer voordelen van stellingen huren. Hier komen ze:

De voordelen van stellingen huren

  • Stellingen huren kan al met een kleine investering per maand
  • Handig als je een stelling voor een korte termijn nodig hebt, het is een flexibele oplossing
  • Als je tijdelijk minder voorraad hebt, kun je er ook weer makkelijk van af. Je ziet niet jaren vast aan een huurcontract
  • Flexibel wanneer je seizoensgebonden producten verkoopt, kies dan voor een kortere huurtermijn
  • Het is duurzaam en bespaart veel geld. Je hoeft jouw startkapitaal niet aan het inkopen van nieuwe stellingen te besteden
  • Je kunt voor een korte termijn huren, maar ook voor een lange termijn

Wat voor stellingen kun je huren?

Je kunt alle stellingen huren die je maar kunt bedenken. Het is vooral belangrijk dat je helder hebt welke stellingen jouw magazijn het beste kan gebruiken. Moeten er veel pallets opgeborgen worden? Dan ga je natuurlijk voor een pallet stelling. Maar je kunt ook kiezen voor een grootvakstelling als je producten wilt tentoonstellen, een draagarmstelling als je veel buizen en stangen wilt opslaan (met een heftruck), met een zwenkarmstelling kun je ook buizen en stangen opslaan, maar heb je geen heftruck voor nodig of verrijdbare stellingen. Verrijdbare stellingen zijn handig als je je magazijn zo efficiënt mogelijk wilt inrichten. Er zijn meerdere bedrijven in Nederland waar ze stellingen verhuren, dus er zit er altijd eentje bij jou in de buurt. 

Gebruikte stellingen huren

Je kunt er ook voor kiezen om gebruikte magazijnstellingen te huren. Dit is natuurlijk extra duurzaam, want in principe wordt het gewoon gerecycled. Alle gebruikte stellingen worden uiteraard goed gecheckt voordat ze verhuurd worden. Pas nadat de stellingen gekeurd zijn, worden ze verkocht of verhuurd. Het doet dus niets af aan de kwaliteit van de stellingen. Naast dat het goed is voor je portemonnee, is het ook goed voor het milieu. De stellingen die niet meer gebruikt worden, kunnen worden verhuurd. Op die manier hoeven er niet steeds nieuwe stellingen gemaakt te worden en bespaar je grondstoffen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen