Het kiezen van de juiste apparatuur voor het verpakken van je producten kan een complexe taak zijn. Je moet rekening houden met de grootte van je bedrijf en het proces dat je producten moeten doorstaan. Sommige bedrijven zijn op zoek naar iets dat past in hun bestaande faciliteiten. Daarentegen willen andere bedrijven misschien iets geavanceerder met verschillende soorten mogelijkheden, zoals automatische wikkelsystemen of een automatische omsnoeringsmachine. Dit komt allemaal neer op je persoonlijke voorkeuren en zakelijke behoeftes. In dit artikel worden een aantal apparaten toegelicht die veel worden gebruikt in de maakindustrie.

Werkbank op wielen

Een werkbank op wielen is een must voor elke ondernemer die een kantoor bezit. De werkbank op wielen (WOW) is een essentieel apparaat dat kan worden gebruikt om veel verschillende soorten items op te slaan en te ordenen. De WOW heeft een bovenoppervlak waar je alle materialen die je nodig hebt op kunt plaatsen. Een belangrijk kenmerk van de WOW is dat hij gemakkelijk door het kantoor kan worden verplaatst. Hierdoor kun je hem gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere brengen. Dit maakt het gemakkelijk voor je om alles bij de hand te hebben zonder dat je al je spullen hoeft te verplaatsen als je van plek verandert.

Inpaktafels

Inpaktafels worden vaak gebruikt voordat een product wordt verzonden. Ze worden vooral gebruikt voor kleinere artikelen. Een inpaktafel bestaat uit een stevig onderstel waarmee medewerkers dozen op de tafel kan plaatsen. Sommige inpaktafels hebben een hydraulische lift, waardoor ze op meerdere niveaus op elkaar kunnen stapelen.

Luchtkussenmachines

Luchtkussenmachines worden gebruikt om breekbare voorwerpen tijdens transport te beschermen. Luchtkussenmachines zijn ontworpen om te worden gebruikt voor breekbare voorwerpen zoals glaswerk. Ze worden meestal geleverd met een beschermende laag die je over het product kunt plaatsen voordat het de machine ingaat. Door dit te doen, kun je je producten beschermen tegen schade veroorzaakt door stoten of wrijving met het oppervlak van andere items die erop of eronder in een container worden vervoerd. Luchtkussenmachines worden ook gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie omdat ze tijdens elke productiestap bescherming bieden tegen breuk.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen