Het is dé vraag die veel ondernemers hebben: hoe maak je je website goed vindbaar in Google? Je wilt immers dat potentiële klanten je kunnen tegenkomen in een zoektocht naar jouw service of product. Daarom is het zo belangrijk om je online vindbaarheid te vergroten. Er zijn veel slimme tips die je kunt toepassen, die we hieronder toelichten.

Juiste domeinnaam kiezen

De juiste zoekwoorden kun je overal in je website verwerken, waar we hieronder nog verder op ingaan. Maar we beginnen bij de basis: de domeinnaam van je website! Het is slim om hier ook een zoekwoord in te verwerken, zodat Google al direct beter snapt in welke branche jij opereert. Gebruik bijvoorbeeld de term ‘bakkerij’, als je een bakkerij begint. Met een domeincheck kun je controleren of de domeinnaam die je in gedachten hebt nog vrij is. Let er wel op dat de naam niet te lang of onduidelijk wordt. Een korte, catchy en goed leesbare naam is het uitgangspunt. Vervolgens kun je starten met een website bouwen, als je een domein hebt gekocht.

Juiste zoekwoorden op de juiste plekken

SEO zoekwoorden, waar we het hierboven al over hadden, zijn enorm belangrijk. Dit zijn de relevante woorden waar potentiële klanten naar zoeken in Google, en waar jij dus op wilt inzetten op je website. Voer allereerst een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit, om te achterhalen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf. Dit kun je ook door een expert laten doen. De woorden die naar voren komen, verwerk je vervolgens in je website. In de copy bijvoorbeeld, op de verschillende pagina’s. Zowel in de titels als in de lopende tekst. Verder kun je de keywords onder andere toevoegen aan de omschrijvingen van de afbeeldingen, siteomschrijving en URL’s.

Nieuwe content genereren

Om hoog te blijven scoren in Google, is het raadzaam om regelmatig nieuwe content op de website te plaatsen. Het bijhouden van een blog is een ideale manier om in nieuwe content te voorzien. Schrijf inspirerende blogs die relevant zijn voor jouw werkveld, waarin je goede zoektermen verwerkt. Relevante keywords kunnen steeds weer iets veranderen: een blog is een uitgelezen kans om ook de nieuwste zoekwoorden in je site te verwerken, zonder steeds je reguliere copy aan te hoeven passen.

Linkstructuur opbouwen

Verder kun je eraan denken om een goede linkstructuur te creëren. Allereerst binnen je website: werk op je pagina’s met intern linken, van de ene naar de andere pagina. Op die manier creëer je een overzichtelijke structuur binnen je website, waardoor Google de waarde van pagina’s beter kan inschatten. Daarnaast is het creëren van backlinks relevant. Op andere websites moeten er links worden geplaatst naar jouw website. Hoe meer backlinks er zijn naar jouw website, hoe beter. Probeer dus bijvoorbeeld een backlink samenwerking te regelen met andere relevante bedrijven, waarbij jullie naar elkaar verwijzen. Met name als het gaat om een website met waarde, bijvoorbeeld van een wat groter en bekender bedrijf, heb je hier veel baat bij.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen