Waar werk jij het liefst? Heb je een kantoorbaan, dan is dat een vraag die je vaak niet zomaar even meer kunt beantwoorden. Was er vroeger maar één plek waar je je kantoorwerk kon verrichten, op kantoor, heb je tegenwoordig steeds vaker de keuze. In sommige bedrijven wordt thuiswerken gestimuleerd, maar is het geen verplichting, terwijl er ook al bedrijven zijn die stellen dat iedere medewerker maar een beperkt aantal dagen op de werkplek welkom is.  Als jij volledig de vrijheid had, waar zou je dan het liefst werken?

Gewoon op kantoor

Ook al is thuiswerken binnen steeds meer bedrijven toegestaan, of wordt het zelfs actief gestimuleerd of verplicht, er zijn best wat mensen die daar helemaal niet zo blij mee zijn. Voor hen is thuiswerken helemaal niet zo ideaal. Dat kan verschillende redenen hebben. Toen thuiswerken even een verplichting werd, bleek al snel dat lang niet iedereen daar thuis zomaar de ruimte voor had. Een uurtje of wat houd je het nog wel vol aan de eettafel, maar een hele werkdag of week, dat wordt een ander verhaal. Lang niet iedereen heeft ruimte voor een eigen werkplek, waardoor velen toch de voorkeur geven aan een kantoor, dat is in tegenstelling tot een huis helemaal ingericht om er te werken. Dat geldt vaak ook voor mensen die in een lawaaiige omgeving wonen, of kleine kinderen thuis hebben. Allemaal factoren die het werken niet makkelijker maken. Daarnaast zijn er ook gewoon mensen die het lastig vinden om iets wat ze al jaren op een bepaalde plek doen, werken op kantoor, nu opeens ergens anders te moeten. Zij houden liever vast aan hun gewoontes.

Het liefst thuis of op een eigen gekozen locatie

Dankzij oplossingen als Microsoft 365 kan je werkplek er, in ieder geval virtueel, waar je ook bent precies hetzelfde uitzien als wanneer je op kantoor bent. Er zijn veel mensen die daar dankbaar gebruik van maken, en het heerlijk vinden om zelf hun werkplek uit te kiezen. Thuis, of eens een keer in een leuk café of op een gezamenlijke werkplek waar je zo aan kunt schuiven. Flexibiliteit, zelf de tijd indelen, niet iedere dag in de file hoeven staan en tussen het werk door een pakketje aan kunnen nemen, de kinderen uit school kunnen halen of de boodschappen doen: deze vrijheid bevalt velen prima. Dankzij Microsoft Teams blijven de banden met collega’s in stand, en kan er vanaf welke plek dan ook worden vergaderd.

We werken naar een mix toe

Zowel op kantoor als thuis, of op een andere locatie werken heeft zo zijn voor-en-nadelen. In de meeste bedrijven wordt dan ook naar een mix toegewerkt, waarbij deels op kantoor, en deels elders wordt gewerkt. Met de vrijheid om vaker naar kantoor te komen wanneer men daar de voorkeur aan geeft, of juist vaker thuis te werken als de situatie daarom vraagt. Flexibiliteit en verantwoordelijkheid zijn de belangrijkste kernwoorden in dit proces, waar menig bedrijf en medewerker inmiddels vol mee aan de slag is gegaan.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen