Het vinden van jouw droombaan kan een uitdaging zijn, maar als je eenmaal een vacature hebt gevonden die perfect bij jou past, wil je natuurlijk alles op alles zetten om de baan binnen te halen. Hier zijn 10 tips die je kunnen helpen bij het solliciteren op jouw droombaan:

  • Zoek naar functies die bij je passen

Het online zoeken voor het vinden van je droombaan wordt vergemakkelijkt door online zoekplatforms en vacaturesites, waar je gericht kunt zoeken naar banen die aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden. Zo kan je in Google bijvoorbeeld vacatures Antwerpen invullen, als je graag wil werken vanuit Antwerpen. Dit stelt je in staat om een breder scala aan mogelijkheden te verkennen en de juiste match te vinden voor jouw professionele doelen en ambities.

 • Onderzoek het bedrijf

Voordat je solliciteert, is het belangrijk om onderzoek te doen naar het bedrijf waar je graag zou willen werken. Wat is hun missie en visie? Wat zijn hun doelen en waarden? Door dit te weten, kun je je sollicitatie beter afstemmen op de behoeften van het bedrijf en laten zien dat je echt geïnteresseerd bent in de organisatie.

 • Stem je CV af op de functie

Het is belangrijk om je CV af te stemmen op de functie waarop je solliciteert. Bekijk de functie-eisen en vermeld alleen relevante werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Dit zorgt ervoor dat jouw CV opvalt tussen alle andere sollicitaties.

 • Maak een pakkende motivatiebrief

Jouw motivatiebrief is een kans om jezelf te presenteren. Maak het persoonlijk, origineel en relevant. Vertel waarom je enthousiast bent over de functie en waarom je denkt dat je een goede match bent met het bedrijf.

 • Wees specifiek over je vaardigheden

Laat in je sollicitatie zien welke vaardigheden je hebt die specifiek relevant zijn voor de functie. Zoekwoorden die relevant zijn voor de functie, zoals bijvoorbeeld klantgerichtheid, kunnen daarbij helpen.

 • Verzamel referenties

Het helpt om referenties te verzamelen van voormalige collega’s, leidinggevenden of andere professionals. Dit kan je sollicitatie een extra boost geven en werkgevers geruststellen dat je de juiste persoon bent voor de baan.

 • Bereid je voor op het sollicitatiegesprek

Als je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek, bereid je dan goed voor. Oefen antwoorden op veelvoorkomende vragen, maar blijf wel authentiek en laat je persoonlijkheid zien. Wees ook voorbereid om vragen te stellen aan de interviewer.

 • Dress to impress

De manier waarop je je kleedt kan een grote impact hebben op hoe je overkomt tijdens het sollicitatiegesprek. Kleed je gepast en netjes, maar zorg ook dat je je comfortabel voelt. Als je ongemakkelijk gekleed gaat, kan dit je prestaties tijdens het gesprek beïnvloeden.

 • Wees op tijd

Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent op de locatie van het sollicitatiegesprek. Als je te laat bent, maakt dit een slechte eerste indruk. Plan daarom je route van tevoren en zorg dat je tijdig vertrekt. Ook als de eerste kennismaking online is, is het belangrijk om tijdig in de call aanwezig te zijn. 

 • Geef niet op

Als je de baan niet krijgt, geef dan niet meteen op. Vraag gerust om feedback over waarom je niet geselecteerd bent en gebruik deze feedback om je sollicitatievaardigheden te verbeteren.

Door deze 10 tips te volgen, kun je je kansen op de baan vergroten en een positieve indruk achterlaten bij werkgevers. Gelijk deze tips in de praktijk brengen? Solliciteer op een baan bij Teleperformance België.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen