We zijn een groot deel van ons leven aan het werk, het is wel zo fijn als je dit ook met plezier doet. Het hebben van een hecht en gezellig team is belangrijk voor de kwaliteit van ons leven. Met teambuilding ga je een aantal activiteiten ondernemen met jouw team om jullie band te versterken, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Zo leer je je collega’s op een andere manier kennen dan alleen maar in de werksfeer. Je voelt je na zo’n teambuilding meer verbonden met elkaar omdat je even loskomt van de dagelijkse dingen. 

Waarom teambuildings?

Een teambuilding is niet alleen wenselijk als het onderling niet lekker loopt, maar is altijd een goed idee. Het is eigenlijk een soort teamuitje waarbij je elkaar beter leert kennen. Je gaat aan de slag met een aantal opdrachten en activiteiten, welke een positief effect hebben op de band tussen de collega’s. Aan het eind van zo’n teambuilding is het team hechter en dit merk je op de werkvloer, omdat je elkaar nu ook van een andere kant kent. 

Welke activiteiten kun je doen?

Er zijn veel verschillende activiteiten waarbij je elkaar beter leert kennen. Waar de keuze op valt, ligt aan het thema waar je als bedrijf zijnde aan wilt werken. Wil je de samenwerking tussen de medewerkers verbeteren? Of wil je lekker actief zijn met elkaar? Alles kan, als je maar weet wat je uiteindelijke doel van zo’n bedrijfsuitje is. 

Je kunt bijvoorbeeld een leuke workshop doen met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een kookworkshop, waarbij je in teams een gerecht moet maken. Of ga samen naar een escape room. Dan moet je goed samenwerken om te ontsnappen. 

5 voordelen van een teambuilding

  • Je gaat op een plezierige manier een samenwerking aan. Dit gevoel van teamwork is heel belangrijk en kan door middel van teambuilding op een laagdrempelige en gezellige manier geïmplementeerd worden op de werkvloer
  • Activiteiten gericht op communicatie kunnen op een leuke manier zorgen voor een betere communicatie op de werkvloer
  • Er kunnen leiderschapskwaliteiten naar boven komen dankzij dit soort activiteiten
  • Met dit soort gerichte teamuitjes kun je het vertrouwen onderling een enorme boost geven. Dit zorgt voor een betere samenwerking op de werkvloer
  • Je voelt je na zo’n dag meer verbonden met je collega’s. Dit helpt bij een fijnere sfeer op de werkvloer 

Wat zijn de kosten van een teambuilding dag?

De kosten kun je zo gek maken als je zelf wilt, maar gemiddeld kost zo’n bedrijfsuitje €75 per persoon. Je kunt vaak wel een mooie deal maken als je met een grote groep komt. Het ligt een beetje aan welke activiteit je gaat doen en of het compleet met buffet is en dergelijke.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen