Babyshowers zijn een populaire traditie in veel landen, en hoewel ze vooral bekend zijn in de Verenigde Staten, worden ze ook steeds vaker in Nederland georganiseerd. Er zijn verschillende manieren om een babyshower te organiseren, maar er zijn ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel lees je alles over hoe je een babyshower kunt organiseren voor een collega, wat je cadeau kunt geven (zoals bijvoorbeeld hydrofiele doeken) en nog veel meer. 

Datum prikken

Wanneer je een babyshower wilt organiseren voor een collega, is het belangrijk om eerst te bepalen wanneer de shower zal plaatsvinden. Het is niet handig om de shower te organiseren op een datum die al druk is met andere sociale activiteiten, want dan is het risico groot dat niet iedereen die je uitnodigt, aanwezig kan zijn. Een goede tijd om een babyshower te organiseren is een paar weken voordat de uitgerekende datum van de baby is.

Locatie regelen

Als je eenmaal hebt bepaald wanneer de babyshower zal plaatsvinden, is het tijd om te beslissen waar de shower zal zijn. De meeste babyshowers worden gehouden in huiselijke kring, maar je kunt er ook voor kiezen om de shower op een andere plek te organiseren, zoals een restaurant of een feestzaal. Het voordeel van een huiselijke setting is dat het gemakkelijker is om alles te regelen, en je hoeft minder te betalen. Het nadeel is echter dat het moeilijker is om iedereen bij elkaar te krijgen, en je hebt minder ruimte om dingen te doen. Als je kiest voor een andere plek, zorg er dan wel voor dat je een plek kiest die geschikt is voor een groep mensen, en dat er genoeg ruimte is om te bewegen.

Uitnodigingen versturen

Nadat je hebt besloten wanneer en waar de babyshower zal zijn, is het tijd om uit te nodigen. Het is belangrijk om iedereen die je wilt uitnodigen, tijdig op de hoogte te stellen, zodat iedereen kan beslissen of ze wel of niet aanwezig zullen zijn. Als je iedereen persoonlijk wilt uitnodigen, kun je een uitnodigingskaart sturen, maar je kunt ook een uitnodiging sturen via e-mail of social media. Zorg ervoor dat je duidelijk vermeldt wanneer en waar de shower zal zijn, en geef iets mee als aanwijzing, zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten.

Cadeau regelen

Natuurlijk is het leuk om een cadeau te geven aan de zwangere collega. Wat je geeft hangt natuurlijk af van je budget, maar er zijn altijd leuke cadeautjes te vinden. Een leuk cadeau voor een aanstaande moeder is bijvoorbeeld een leuke babykleding set, of een mooie knuffel. Ook is een cadeaubon altijd een leuk idee, zodat je collega zelf iets uit kan kiezen wat ze echt nodig heeft. Als je budget het toelaat, kun je ook samen een groter of iets duurder cadeau geven, zoals bijvoorbeeld een loopscooter van Little Dutch.

Hapjes en drankjes

Laat je iedereen hapjes maken, of komt er een cateraar? Het is natuurlijk allemaal afhankelijk van het budget. Zorg dat je dit goed in kaart brengt zodat je precies weet wat je wel of niet kunt doen. Een taart is natuurlijk ook altijd erg leuk. Misschien is er wel iemand in het bedrijf die dit heel goed kan, of wellicht een familielid

Activiteiten 

Wanneer iedereen is uitgenodigd, is het tijd om te beslissen wat er op de babyshower zal gebeuren. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt organiseren, afhankelijk van wat je collega leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld een spelletje organiseren, of een quiz houden over baby’s. Ook kun je iedereen vragen om iets te maken voor de baby, zoals een deken of een knuffel. Als je collega liever wat rustiger aan doet, kun je ervoor kiezen om gewoon wat te kletsen en wat lekkers te eten en drinken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen